9 Ocak 2012 Pazartesi

MUTFAKTA KOLAYLIK…

MUTFAKTA KOLAYLIK…:

Devir tasarruf devri. Aldığımız her türlü gıdayı bozmadan saklamamız ve besin değerlerini kaybetmeden pişirmemiz gerekiyor. Basit görülen ama mutfakta büyük önemi olan pratik bilgileri aklının bir köşesinde tutmak kadınlara hem zaman hem de para kaybettirmiyor.


Ekmekleriniz sebepsiz yere kolayca küfleniyorsa ekmeği sakladığınız kutu ya da kapları her hafta sirkeli su ile silin.


Mayonezde zeytin yerine susam yağı kullanmak kıvamının daha iyi tutmasını sağlarken, uzun süre de bozulmamasına sebep olacaktır.


Buzdolabında canlılıklarını kaybeden yeşillikleri yıkayarak 1 yemek kaşığı limon suyu eklenmiş 2 litrede 10-15 dakika bekletirseniz eski diriliklerine kavuşurlar.


Mantarların pişirilirken kararmaması ve sularını bırakmamaları için tencerenin kapağını açık bırakın.


Pişmiş ve çiğ yumurtaları birbirine karıştırdıysanız ve ayırt edemiyorsanız tezgahın üzerinde çevirin. Pişmiş yumurtalar hızla dönerken çiğ yumurtalar hemen duracaktır.


Soğanları kavururken kararmalarından şikayetçiyseniz ocağa koymadan önce üstlerine un serpin.


Sebze ve meyveleri daha çabuk temizlemek için tuzlu suyla yıkamayı deneyin.


Haşlanmış karnıbaharın kötü kokusundan kurtulmak için suyuna bir fincan süt ekleyin.


Haşlanmış patateslerin altın sarısı rengini koruması için haşlama suyuna bir kaşık sirke ekleyin.


Kuruyan ve su vermeyen limonları 2-3 dakika ılık suda bekletirseniz hem kolay sıkılacak hem de bol su verecektir.


Maydanozları buzdolabında uzun süre saklayabilmek için yıkayıp iyice kuruttuktan sonra ağzı kapaklı plastik bir kaba koyun.


Balı bozulmadan saklamak için sıcak olmayan -serin bir yerde kapağı iyice kapalı olarak, ışık göstermeden korumak gerekir.


Kızartma yağının uygun sıcaklıkta olup olmadığını kontrol etmek için bir parça ekmek içi atılır. Ekmek hızla yükseliyorsa yağ kızmış demektir.


Dondurucudan çıkardığınız etin daha çabuk çözülmesi için üzerine tuz dökmelisiniz.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder