12 Ocak 2012 Perşembe

BALIK SEÇİMİ…

BALIK SEÇİMİ…:

- Taze balığın gözleri canlı ve parlak olmalıdır

- Eti sert ve diri görünür.

- Solungaçlar canlı kırmızıdıı


- Kuyruğu sallanmaz.

- Pulları kolay kopmaz. Deniz kokar.

2. Alır almaz temizlenip pişirilmelidir, temizlenmiş olarak dolapta veya soğuk bir yerde korunmalıdır 1 günden fazla bekletilmemelidir.

3. Pullu balık (levrek, kefal, soğuk suyun içinde 5-10 dakika tutulup yıkanırsa pulları kazındığı zaman etrafa sıçramaz. El sürüldüğü zaman pürüz gelmiyorsa temizlenmiştir

4. Pişme süresi balığın cinsine göre değişir (15-40 dakika arası)

5. Her çeşit balık; bol yeşillik …

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder